RSS

Mulţumesc!

05 sept.

Mulţumesc este un cuvânt magic. Nu mulţi îl folosesc, nu mulţi îl ştiu folosi… dar părinţii ştiau ce ştiau când ne ziceau : “spune mulţumesc la nenea” sau “…cum spui?”

A mulţumi este un semn de recunoştinţă, este un semn de respect, este o atitudine faţă de cineva/ceva (chiar dacă acel cineva eşti tu!).

A mulţumi este o atitudine de responsabilizare. Recunoşti responsabilitatea cuiva de a face ceva în folosul tău, recunoşti responsabilitatea ta pentru tine şi pentru alţii.

Nu înţeleg de ce multora oameni le este greu să spună “mulţumesc”.

De ce le este frică ?

Nu văd cum un “mulţumesc” poate să ducă la ceva rău. Oare pot fi unii atât de închişi încât să creadă că oamenii şi faptelelor sunt doar lucruri ce TREBUIE să fie? Din câte am învăţat până acum, nimic nu TREBUIE !

A mulţumi nu demonstrează o slăbiciune.

O fi acest mulţumesc legătura dintre partea stângă şi partea dreaptă a creierului? Acest mulţumesc uneşte oare logica cu omenia? Să refuzi a mulţumii este un mod de a ignora una din aceste 2? Fie crezi că toţi oamenii sunt roboţi, fie crezi că toţi sunt mântuitori, de ce refuzi să mulţumeşti? Cum poţi să faci să mulţumeşti mai mult? Dacă nu mulţumeşti altora, cel puţin începe prin a-ţi mulţumi ţie… în timp poate vei înţelege şi vei mulţumi şi altora.

Tu când ai mulţumit ultima oară? Încearcă zilnic măcar ţie să îţi mulţumeşti. Dacă nu reuşeşti să verbalizezi, trimite bileţele, SMS-uri, felicitări virtuale… imbrăţişează !

P.S. Mulţumesc pentru că-mi faci viaţa mai usoară!

Reclame
 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: