RSS

10 lucruri care răcesc relaţiile dintre prieteni!

20 Ian

1. Lipsa de comunicare

Mulţi dintre noi poate am avut cazuri în viaţă când ai dorit să faci bine cuiva dar din lipsa de comunicare persoana respectivă a primit cu totul altfel lucrurile. Este bine ca prietenii să-şi discute gusturile şi dorinţele pentru că astfel îţi cunoşti mai bine prietenul şi ştii care îi sunt aşteptările în diferite situaţii.

2. Neîncrederea

Atunci când prietenia nu este bazată pe încredere, ea nu poate să dureze mult, nu poţi avea un prieten la care să te temi să-i încredinţezi un secret. Când nu ai încredere în prieteni te îndepărtezi de ei şi ai senzaţia că ei nu-ţi doresc binele. Caută să vezi lucrurile bune care le au oamenii şi aşa vei avea de câştigat, dar nici nu fi prea naiv ca să închizi ochii la lucrurile rele pe care le fac.

3. Invidia

Odată ce între prieteni a apărut invidia prietenia lor nu va mai dura mult. Invidia te macină permanent şi doreşti să ai ceea ce are şi prietenul tău, dar pentru că nu poţi căpăta începi să urzeşti planuri care până la urmă sunt descoperite şi se distruge tot ce ai construit până acum. Nu fi invidios dar bucură-te pentru prietenul tău, fii cu el atunci când are bucurii şi atunci când are tristeţi, dă dovadă că eşti un prieten adevărat.

4. Glumele de prost gust

Poate cineva ţi-a spus că eşti glumeţ şi atunci doreşti să arăţi tuturor că într-adevăr aşa este, dar nu-ţi dai seama că făcând o glumă de prost gust poţi jigni pe cineva şi astfel persoana respectivă nu se va mai putea apropia niciodată de tine. Fii înţelept şi fii tu însuţi, nu încerca să araţi ceea ce de fapt nu eşti, gândeşte-te bine înainte ca să faci o glumă căci asta te-ar putea costa o prietenie.

5. Dragoste nereciprocă

Sunt cazuri când într-un cerc de prieteni unei fete poate să-i placă de un băiat sau invers, când se începe o dragoste ascunsă atunci nu mai poţi să discuţi normal cu persoana respectivă, nu poţi privi în ochii ei aşa cum o făceai mai înainte şi eviţi întâlnirile cu ea, atunci când dragostea se face descoperită şi încă este şi neîmpărtăşită ea provoacă durere măcar la una din părţi, prietenia se rupe şi nu mai poate fi aşa cum a mai fost odată. Fii înţelept(ă), atunci când vrei să-ţi descoperi dragostea  fii sigur că persoana respectivă o împărtăşeşte, nu te grăbi să faci acest pas căci ai putea să primeşti un răspuns nu tocmai plăcut.

6. Ceartă de la băiat/fată

De multe ori se întâmplă ca la mai multe prietene să le placă de acelaşi băiat, în acest caz, apare cearta, acţiuni ascunse, invidie şi răcirea relaţiei. Dacă eşti în cazul dat nu uita că prietenia stă totdeauna pe primul loc, aceasta „dragoste” poate să fie doar o pasiune şi din cauza ei chiar nu merită să-ţi pierzi prietenii.

7. Principiile

Dacă  prietenii au principii diferite mai devreme sau mai târziu se vor începe discuţii de la aceasta şi  nu totdeauna vor avea un rezultat bun, de exemplu: „unul spune că e bine să mergi la discotecă dar altul spune că nu e bine”, atunci de aici pot începe certuri. Alegeţi prieteni care au aceleaşi principii ca şi tine şi astfel nu vei avea neplăceri din cauza la aceasta.

8. Unele calităţi de caracter

Caracterul poate fi cel care te atrage la o persoană sau tot el este cel ce te poate îndepărta de o persoană. Dacă între prieteni nu există înţelegere şi nu ştiu să cedeze în unele cazuri ei vor ajunge să se certe. Dacă vezi că prietenul tău are un caracter mai greu atunci încearcă să-l înţelegi şi cedează atunci când este nevoie dar nu fi prea „plin de înţelegere” ca să nu-i spui lucrurile la care ar trebui să mai lucreze ca să le corecteze, căci astfel fără ca să-ţi dai seama poţi ajunge ca şi el.

9. Mediul

Dacă doi prieteni sunt în medii diferite atunci unuia din ei s-ar putea să nu facă plăcere aceasta şi cu cît mai puţin timp petrece cu el cu atât prietenia lor se răceşte, de aici se va începe neîncrederea, crezând că poate te trădează povestind secretele tale la cei din mediul lui. Dar indiferent de mediul în care te afli fii o persoană înţeleaptă şi nu lăsa ca cineva să rupă prietenia voastră, fii unul care îşi apără prietenii şi chiar de e nevoie să-şi dea viaţa pentru ei.

10. Competiţia

Nu fi în competiţie cu prietenul tău dorind să-ţi dovedeşti ţie sau altcuiva că poţi mai mult ca el. Fii motivat de ceea ce face şi nu în competiţie cu el. Competiţia te va face să-l pui într-o lumină mai rea şi să te pui pe tine în evidenţă.

Un prieten este cel care este cu tine la bine şi la rău, el îţi cunoaşte slăbiciunile şi punctele tari, el este cel ce te va încuraja la lucruri bune şi se va bucura de succesul tău.

Un prieten bun te atrage spre el dar unul rău te face să-ţi fie teamă atunci când îl vezi. Fii un prieten de încredere ca nu cumva să te trezeşti că treci prin lucrurile care le-am enumerat mai sus.

[- Care sunt lucrurile care răcesc prieteniile tale? Nu cumva eşti tu problema? Dacă ai realizat că în tine este problema caută să discuţi cu prieteni tăi şi rezolvă aceasta ca să nu ajungi să fii lipsit de prieteni.Înţeleptul Solomon spune: Cum înveseleşte  untdelemnul şi tămâia inima, aşa de dulci sînt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten. (Proverbe 27:9) -]

Cine-ţi sunt prietenii tăi?

Anunțuri
 
 

Etichete: , ,

9 răspunsuri la „10 lucruri care răcesc relaţiile dintre prieteni!

 1. corina

  19 Septembrie 2010 at 02:55

  Corect !
  Deci prieteniile nu exista 😉 sau poate …exista , dar nu pentru mult timp , pentru ca apare inevitabil una din cele 10 lucruri de mai sus si se duce totul 🙂 .. . Dar ce sa facem… ? Traim fara prieteni ? Spunem ca DA, dar nu e asa… ca de multe ori avem nevoie de o vorba buna…dar nu prea avem de unde sa o primim ,pentru ca multi uita ca mai au prieteni . Sau isi aduc aminte doar cand le e greu 🙂 . Traim intr-o lume fara … margini 🙂 . Mi-as dori sa am un prieten langa mine ,pana cand voi muri , dar nu cred ca il voi gasi . Oricum cei mai buni prieteni vor ramane mereu parintii nostrii 🙂 si atat !

   
  • olariu cristina

   19 Septembrie 2010 at 08:58

   @ Corina : Dupa parerea mea , nu poti sa-i consideri pe parintii tai ca fiind cei mai buni prieteni pentru ca parintilor nu le poti spune tot ceea ce le poti spune prietenilor,nu poti vorbi chiar atat de deschis cu ei cum poti vorbi cu un prieten, e adevarat ca si parintii iti sunt prieteni dar dupa parerea mea nu la fel ca un prieten,care sa nu faca parte din familie,care sa-ti fie alaturi la bine si la greu,pe care sa-l poti suna sa-i poti spune necazurile la orice ora din zi sau din noape. 😛
   Dupa cum am mai spus in multe articole,eu nu mai cred in prietenii,nu mai cred in prietenii aia adevarat,am prieteni pe care-i stiu de un an si care , multumesc lui Dumnezeu sunt niste persoane deosebite,dar nu-i pot considera BEST FRIENDS 🙂
   … si ma mira foarte mult lucrul ca tocmai tu spui ca prieteniile nu exista … dupa cum ti-am mai zis de altfel 😕

    
 2. corina

  19 Septembrie 2010 at 21:37

  Da… e adevarat, nu putem vorbi cu ei la fel de deschis..dar artrebui 🙂 ca nimeni nu ne vrea mai mult bine decat ei 🙂

   
  • olariu cristina

   19 Septembrie 2010 at 23:40

   @ Corina : Ii si alta lume care iti vrea binele si in care poti avea in credere , doar ca trebuie sa spui totul fara ocolisuri 🙂 , un prieten iti poate fi PRIETEN doar atunci cand stie tot adevarul

    
 3. sG Alex IT

  19 Noiembrie 2010 at 01:08

  Da , Cel mai bun prieten , pardon Fostul meu prieten , A fost pacalit de „Gagica” Lui ca am injurato sau alte chestii doar ca sa se certe cu mine , si fraierul cum e el fraier … ca intotdeauna a Crezut-o si acum asta nu vrea in ruptul capului sa iasa ca un baiat sa discutam fata in fata ce la facut sa se supere mn 😀 in fine nu ma int asta e , Treaba lui

   
  • olariu cristina

   19 Noiembrie 2010 at 13:54

   Si eu am trecut printr-o cestia aproximativ ca a ta … :-j

    
  • olariu cristina

   19 Noiembrie 2010 at 13:54

   Cel mai bine e sa-l lasi in pace,sa nu incerci sa-i deschizi TU ochii pentru ca tot TU vei fi cel vinovat 🙂

    
   • sG Alex IT

    19 Noiembrie 2010 at 13:56

    Pai oricum il las in pace :)) , nu mai vb cu el , am rupt orice sambure de prietenie dintre noi 😀

    El a lasat sa se intample asta , asa las si eu si cu asta b’asta nu ?

     
    • olariu cristina

     19 Noiembrie 2010 at 13:57

     Exact 🙂 probabil ca mai devreme sau mai tarziu o sa-si dea seama … dar cine stie .. poate deja va fi tarziu 😛

      

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: