RSS

Oscar 2010: „The Hurt Locker”, cel mai bun film al anului

08 mart.

„The Hurt Locker”, regizat de Kathryn Bigelow, a câştigat Oscarul 2010 pentru cel mai bun film al anului şi, cu şase premii ale Academiei Americane de Film în palmares, a fost marele câştigător al galei din acest an.

După ce a mulţumit echipei sale, Bigellow a dedicat Oscarul militarilor aflaţi în misiune în Irak şi Afganistan.

„The Hurt Locker” a câştigat Oscarurile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet, cel mai bun mixaj sonor şi cel mai bun scenariu original.

„Avatar” a câştigat doar trei trofee, pentru imagine, efecte speciale şi scenografie.

Kathryn Bigellow – cel mai bun regizor

Kathryn Bigelow a primit Oscarul 2010 pentru cel mai bun regizor, pentru filmul „The Hurt Locker”, devenind prima femeie din istoria premiilor Academiei Americane de Film care a fost distinsă cu acest premiu.

Ceilalţi nominalizaţi la această categorie au fost fostul soţ al regizoarei, James Cameron („Avatar”), Lee Daniels („Precious”), Jason Reitman („Up in the Air”) şi Quentin Tarantino („Inglourious Basterds”).

Doar patru femei au fost nominalizate de-a lungul timpului la categoria Cel mai bun regizor a premiilor Oscar, ajunse anul acesta la cea de-a 82-a ediţie: Kathryn Bigelow, Lina Wertmuller pentru pelicula „Seven Beauties”, în 1976, Jane Champion pentru „The Piano”, în 1992 şi Sofia Coppola pentru filmul „Lost in Translation”, în 2003.Kathryn Bigelow, în vârstă de 58 de ani, a intrat deja în istorie anul acesta, devenind prima femeie care a primit distincţia de Cel mai bun regizor din partea Sindicatului regizorilor americani şi la premiile BAFTA.
Jeff Bridges – cel mai bun actor în rol principal
Jeff Bridges a primit Oscarul 2010 pentru cel mai bun actor în rol principal, datorită prestaţiei din filmul „Crazy Heart”, regizat de Scott Cooper.

Actorul american în vârstă de 60 de ani a mai fost nominalizat la premiile Oscar de cinci ori în cariera sa. În „Crazy Heart” Bridges joacă rolul unui cântăreţ de muzică country. Actorul a mai jucat în pelicule precum „Iron Man” (2008), „The Contender” (2000) şi „The Last Picture Show” (1971).

Ceilalţi nominalizaţi la această categorie au fost Morgan Freeman pentru rolul din „Invictus”, George Clooney („Up in the Air”), Colin Firth („A Single Man), Jeremy Renner („The Hurt Locker”).

Sandra Bullock – cea mai bună actriţă în rol principal
Sandra Bullock a primit Oscarul 2010 pentru cea mai bună actriţă în rol principal, datorită prestaţiei din „The Blind Side” regizat de John Lee Hancock.

La aceeaşi categorie au fost nominalizate şi Merryl Streep, pentru rolul din „Julie&Julia”, Carey Mulligan („An Education”), Gabourey Sidibe („Precious”) şi Hellen Mirren („The Last Station”).

În vârstă de 45 de ani, actriţa, cunoscută drept „regina comediilor romantice”, a câştigat primul Oscar din carieră. Actriţa devine astfel singura persoană care a reuşit să câştige în acelaşi an un premiu pentru cea mai bună performanţă şi unul pentru cea mai slabă interpretare.

Surprinzător, actriţa a fost „distinsă”, sâmbătă, cu premiul Zmeura de Aur pentru cea mai slabă actriţă a anului, pentru rolul din comedia „All About Steve”, dar şi cu cel pentru cel mai prost cuplu de pe ecran, alături de Bradley Cooper, partenerul său din pelicula menţionată.

Anul acesta Sandra Bullock a câştigat şi un Glob de Aur în 2010 pentru rolul din „The Blind Side”.

Christoph Waltz şi Mo’Nique au fost recompensaţi cu Oscarurile pentru cele mai bune roluri secundare, pentru rolurile din „Inglorious Basterds” şi, respectiv, „Precious: Based on the Novel Push by Sapphire”.

Oscarul 2010 pentru cel mai bun film străin a fost acordat producţiei argentiniene „The Secret of Their Eyes”, regizată de Juan José Campanella. Oscarul pentru cea mai bună animaţie i-a revenit anul acesta peliculei „Up”, care a mai luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră.

http://www.jurnalul.ro

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 8 martie 2010 în Fără categorie

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: