RSS

Eurovision 2010

31 Mai

Piesa “Playing with Fire” interpretată de către Paula Seling şi Ovi au adus locul III României la Eurovision 2010. Germania, reprezentată de către Lena a câştigat cea de-a 55 ediţie a Eurovision desfăşurată pe 29 mai la Oslo, în Norvegia.

Reuşita de sâmbătă seară a Paulei Seling şi Ovi a egalat-o pe cea a Luminiţei Anghel şi Sistem din 2005, atunci când România s-a clasat tot pe locul III. Cele mai multe voturi pentru România au venit din: Moldova, Spania, Norvegia, Portugalia şi Suedia.

Piesa Germaniei a strâns 256 de puncte clasându-se detaşat pe locul I, cu 170 de puncte, Turcia s-a aflat pe locul II, iar România a adunat 162 de puncte.

În finala Eurovision s-au înfruntat 25 de ţări, dintre care 20 s-au calificat în urma semifinalelor din 25 şi 27 mai, în timp ce Norvegia, ţara-gazdă, care a câştigat finala Eurovision din 2009, a fost calificată din oficiu, alături de cei “Patru mari”: Marea Britanie, Spania, Franţa şi Germania.

Finala Eurovision 2010 a avut loc pe Telenor Arena din Oslo (Norvegia), pe 29 mai, în faţa a peste 120 de milioane de telespectatori din 45 de ţări. Ediţia 2011 a concursului Eurovision va avea loc în ţara câştigătoare, Germania.

[ Sursa : www.iconcert.ro ]

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 31 Mai 2010 în • Music.

 

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: