RSS

Intrebare (1)

05 iul.

Tinand cont de faptul ca tocmai s-a terminat cu examenul de Bacalaureat si ca mai este putin timp pana incepe inscrierea/admitera la facultate … am si eu o intrebare , si sunt foarte curioasa de raspuns 🙂

Tu ce facultate ai ales sau ai alege si de ce?

Reclame
 
9 comentarii

Scris de pe 5 iulie 2010 în • UPT.

 

Etichete: , , , , , , ,

9 răspunsuri la „Intrebare (1)

 1. Antonia

  5 iulie 2010 at 16:16

  Mai am 2 ani până voi fi pusă în situaţia de a lua decizia finală. Totuşi, m-am tot gândit şi m-am răzgândit… Până am ajuns să fiu sigură de ceea ce îmi doresc. Medicină! Mda, ştiu că sistemul medical cam lasă de dorit în Românica, însă există şi excepţii. Nu toţi doctorii sunt depravaţi conduşi doar de setea de bani, uitând zilnic de jurământul depus. Cât despre universitate cred că voi alege Universitate de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, Facultatea de Medicină Generală.

  „Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

  * Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit.

  * Să transmit mai departe învăţăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu şi numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, şi nimănui altuia.

  * Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă.

  * Nu voi prescrie niciodată o substanţă cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, şi nici nu voi da vreun sfat în această privinţă. Tot aşa nu voi da unei femei un remediu avortiv.

  * Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa.

  * Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie.

  * În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor, mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi.

  * Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.

  * Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

  Aici sunt şi motivele mele…

   
  • olariu cristina

   5 iulie 2010 at 16:22

   @ Antonia : Stiam ca pana la urma vei ajunge sa fi medic 🙂 . Prea multe te uiti la Grey’s anatomy si iti place tot ceea ce se intampla cu viata si sanatatea oamenilor.
   Ma bucur ca de pe acum incepi sa te gandesti la o facultate pe care vrei sa o urmezi si cauti „motive” ( sa spun asa) , care sa te ambnitioneze sa urmezi acea facultate 🙂 .
   Dupa parerea mea , o facultate o faci pentru ca ITI PLACE , nu pentru ca asa ti-a zis mama ,bunica,vecina sau cea mai buna prietena , dar mai ales , nu pentru ca X sau Y s-a dus la acea facultate , si atunci mai bine ma duc si eu tot acolo .
   Trebuie dinainte sa te gandesti la ceea ce vrei sa faci pe viitor 🙂 , poate sa gandesti chiar cu cativa ani inainte , cum faci si tu acum … nu doar cu cateva luni inainte , ca alte persoane 😛

    
   • olariu cristina

    5 iulie 2010 at 16:23

    @ Antonia : Apropo , am uitat sa precizez ca stiu ca vei fi un medic bun , am incredere in tine 🙂 !!!!!!

     
 2. Antonia

  5 iulie 2010 at 21:25

  Mulţumesc, mulţumesc… 😛
  Nu nu, decizia era luată cu mult înainte de Grey’s anatomy. :)) Deşi probabil că de-aia îmi place serialul atât de mult. 🙂

   
 3. un nou sens

  6 iulie 2010 at 22:12

  Hm… Nu conteaza ce spunem noi… important e sa iti placa tie ceea ce faci 🙂

   
  • olariu cristina

   6 iulie 2010 at 22:22

   @ Un nou sens : Eu nu zic de mine , de facultatea pe care am ales-o eu 🙂 , vorbesc in general , de ce au ales facultatea aia , sau de ce ar alege-o

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: