RSS

Sapunul: cel mai mare inamic al organelor genitale?

10 Sep

Sapunul: cel mai mare inamic al organelor genitale?

Mai multe ONG-uri americane au dat in judecata U.S. Food & Drug Administration pe motiv ca aceasta agentie nationala nu a fost capabila sa descopere si sa interzica toti compusii chimici periculosi pentru sanatea zonelor intime ale corpului uman, compusi chimici care se gasesc in abundenta in majoritatea sapunurilor antimicrobiene.

Agentia americana de profil, National Resources Defence Council, a declarat recent ca triclosanul si triclocarbanul, doua ingrediente des intalnite in sapunurile antimicrobiene, duc in timp la afectarea organelor genitale, scaderea calitatii spermei si dereglarea functiilor glandei tiroide, precum si a fluxului normal al hormonilor sexuali.

Conform datelor remise in urma unui studiu comandat de catre U.S. Department of Health & Human Resources, s-au descoperit reziduuri de triclosan in organismele a 75% dintre cetatenii americani care au depasit varsta de 6 ani. Popularitatea sapunurilor si produselor igienice cu proprieti antimicrobiene a crescut spectaculos in ultimii ani, toate produsele de acest gen fiind omniprezente in institutii si spatii publice (de la cladiri de birouri si oficii la gari si aeroporturi), unde se presupune ca germenii se transmit cel mai usor de la o persoana la alta.

In urma unui proces celebru la acea data, in anul 1978, s-a obtinut interzicerea comercializarii sapunurilor care contin triclosan si triclocarban pe o perioada cuprinsa intre 6 luni, respectiv 2 ani, dar in urma presiunii mai multor grupuri de interese, interdictia s-a transpus in realitate de abia in anul 1994, cand o parte din substantele toxice au fost, deja, reclasificate.

Astazi, in urma unor recente studii de nisa, s-a demonstrat ca produsele antiseptice care contin substante periculoase pentru sanatatea umana raman in continuare pe piata si chiar inregisteaza cresteri de vanzari.

Sursa: FoxNews

Anunțuri
 
 

Etichete: , , ,

Un răspuns la „Sapunul: cel mai mare inamic al organelor genitale?

  1. Gebelezis

    10 Septembrie 2010 at 18:51

    E unul din nenumaratele produse despre care nu se vorbeste cat sunt de nocive sau nu se spune ca habar nu au ce efecte vor avea peste 20-40 de ani ( de exemplu unele E-uri). Ce conteaza daca afacerea prospera?Ba da conteaza:sa facem o afacere si din sanatate!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: