RSS

Magia Craciunului in Zürich

23 Dec

Întregul oraş este scăldat în lumini vesele, în aer se simte aroma scorţişoarei şi a vinului fiert, iar acordurile concertelor de Crăciun plutesc peste Râul Limmat. În pieţele tradiţionale de Crăciun precum şi în magazinele din Zürich, atât localnicii cât şi turiştii găsesc inspiraţie pentru cadouri şi se pot bucura de delicatese încântătoare. Circurile de Crăciun sunt atât evenimente de sezon, cât şi specifice Magiei Anului Nou, cu legendarele artificii oferite de Asociaţia Hotelierilor din Zurich. Datorită noilor lumini de Crăciun de pe Bahnhofstrasse în centrul oraşului şi a evenimentelor speciale „Night and Sunday Shopping”, vizitatorii Zürich-ului se pot aştepta la numeroase atracţii în perioada Crăciunului.

La Zürich, calendarul evenimentelor din această perioadă este plin de activităţi captivante, precum încântătoarele lumânări plutitoare „Lichterschwimmen”, circurile de Crăciun, patinoarul Live On Ice, „Bradul cântător” şi noua prezentare artistică a luminilor de pe Bahnhofstrasse.

Noile lumini de Crăciun din Zürich, de pe faimoasa Bahnhofstrasse
Anul acesta, pe perioada Sărbătorilor de iarnă, noile lumini de Crăciun din Zürich, cunoscute sub numele de „Lucy” vor da un plus de strălucire faimoasei Bahnhofstrasse. Mii de LED-uri pot fi controlate individual şi pot crea nori plutitori sau ploi blânde de lumină. „Lucy” a fost aprins pe 25 noiembrie la ora 18.00, iar cu ocazia aceasta mai mult de 150 de magazine au rămas deschise în centrul oraşului Zürich până la 10 seara. Această ocazie de „Night Shopping” a permis vizitatorilor să intre în spiritul Crăciunului, cuprinzând o mulţime de oferte, activităţi speciale de interior şi delicatese culinare vândute la diverse standuri.

Cumpărături plăcute de Crăciun
„Night Shopping” e doar începutul plăcerilor oferite de cumpărăturile de Crăciun. Fiecare cartier al oraşului are specificul său, de la produse de lux şi branduri internaţionale pe celebra stradă iluminată artistic Bahnhofstrasse, până la tendinţe şi tradiţii deopotrivă în pitorescul Oraş Vechi şi etichete sofisticate Zürich în Zürich West & Aussersihl. De sărbători, în magazinele din Zürich cumpărăturile sunt şi mai distractive cu magazinele deschise şi duminica, în zilele de 28 noiembrie şi 5 şi 19 decembrie.

Te poţi bucura de o atmosferă unică şi în cele cinci pieţe tradiţionale de Crăciun. Cea mai veche piaţă de Crăciun a Zürich-ului din centrul Oraşului Vechi îţi garantează o ambianţă romantică şi sacoşe pline de cadouri. Cele 160 de standuri cu decoraţiuni nostime transformă imensa sală din Gara centrală din Zürich în „Zürich Christ Child Market”, iar piaţa de Crăciun din inima oraşului oferă şi ea o gamă largă de jucării, dulciuri gustoase de Crăciun şi accesorii vestimentare la modă.

Piaţa de Crăciun din piaţa Werdmühleplatz este faimoasă prin „Bradul cântător”. Coruri formate din copii şi adulţi sunt prezente la bradul de Crăciun ce se înalţă deasupra caselor, şi împărtăşesc din veselia lor festivă, într-un repertoriu de colinde de Crăciun. Iar la Bellevue, piaţa Sechseläuten va fi transformată anul acesta pentru prima oară într-o piaţă de Crăciun cu produse tradiţionale de cea mai bună calitate, oferite la 15 standuri.

Un An Nou de neuitat cu artificii spectaculoase
Bucuria cumpărăturilor în Zürich nu se încheie în niciun caz cu Crăciunul. Pe 27 decembrie încep în centrul oraşului multe oferte atractive post-Crăciun. Iar cine doreşte să se bucure de un An Nou de neuitat, ar trebui să-şi prelungească şederea în Zürich cu câteva zile. În cadrul celei mai mari petreceri de Anul Nou din Elveţia, Asociaţia Hotelierilor din Zurich găzduieşte Magia Anului Nou, în care oaspeţi şi localnici deopotrivă primesc Noul An cu un spectaculos foc de artificii.

Calendarul Evenimentelor

19 noiembrie 2010 – 2 ianuarie 2011: Circul de Crăciun Conelli de pe Bauschänzli lângă Bellevue

18 noiembrie – 2 ianuarie: Circul de Crăciun Salto Natale în Zürich-Kloten

18 noiembrie – 2 ianuarie: Spectaculosul „Swiss Christmas” în Zürich-Oerlikon

25 noiembrie – 23 decembrie: concerte zilnice la „Bradul cântător” din piaţa Werdmühleplatz

25 noiembrie – 2 ianuarie: „Lucy”, noile lumini de Crăciun de pe Bahnhofstrasse. Se aprind pentru prima dată pe 25 noiembrie, cu „Night Shopping” până la 10 seara

Din 27 decembrie: reduceri semnificative în centrul Zürich-ului, cu multe oferte atractive

31 decembrie: Magia Anului Nou începând cu ora 8 seara, cu legendarele artificii de pe Lacul Zürich

Pieţe de Crăciun

 • Tradiţional: cea mai veche piaţă de Crăciun din Zürich, în Oraşul Vechi
 • Modern: Zürich Christ Child Market – cea mai mare piaţă de Crăciun de interior din Europa, găzduită de marea sală a Gării centrale din Zürich
 • Central: City Christmas Market în inima oraşului
 • Recent: Charming Christmas la Bellevue cu 15 standuri

Pentru mai multe informaţii şi date despre toate evenimentele de Crăciun: zuerich.com/christmas

Anunțuri
 
2 comentarii

Scris de pe 23 Decembrie 2010 în • Sărbători.

 

Etichete: , , , , , , , , ,

2 răspunsuri la „Magia Craciunului in Zürich

 1. cirina

  7 Ianuarie 2011 at 20:19

  mi-a placut cum ai postat, tine-o tot asa

   
 2. adrian juganaru

  8 Ianuarie 2011 at 22:46

  misot websiteul , am raz cu pofta

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: