RSS

Plimbările în pas vioi îmbunătăţesc memoria

03 Feb

La bătrâni şi la persoanele de vârstă mijlocie, regiunea cerebrală asociată memoriei îşi măreşte dimensiunile sub influenţa unor exerciţii fizice adecvate – de tipul mersului pe jos în ritm susţinut.

Cercetătorii americani de la Universitate Illinois au testat, timp de un an, efectul plimbărilor rapide asupra creierului; la studiu au participat 120 de persoane sedentare, cu vârsta cuprinsă între 55 şi 80 de ani.

Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: cei din primul grup au făcut, de trei ori pe săptămână, plimbări cu durata de 40 de minute, în ritm suficient de alert pentru a le mări frecvenţa bătăilor inimii, iar cei din grupul de control au făcut numai exerciţii de tonifiere şi stretching.

Hipocampul, o regiune cerebrală asociată cu memoria, tinde să-şi reducă dimensiunile odată cu înaintarea în vârstă, fenomen observat la cei care făcuseră doar stretching.

În schimb, la cei care făcuseră „sesiuni” de mers pe jos s-a observat o creştere în dimensiuni a hipocampului, în medie cu 2%.

Sursa: CBC

Anunțuri
 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: