RSS

Exerciţiul fizic previne cancerul de sân şi de colon

27 feb.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă cel puţin 150 de minute de exerciţiu fizic moderat pe săptămână pentru a reduce riscul de cancer la sâni şi la colon.OMS a lansat astăzi o nouă serie de recomandări în scopul prevenirii cancerului. „Cancerul poate fi prevenit, multe forme de cancer pot fi evitate”, anunţă Eduardo Cazap, şeful UICC (Union for International Cancer Control) şi unul dintre autorii „Global Recommendations on Physical Activity for Health„.
Experţi ai OMS şi ai UICC au anunţat că aproximativ 25% dintre cazurile de cancer la sâni şi la colon pot fi prevenite prin activitate fizică.
„Doza de exerciţiu fizic necesară este de 150 de minute pe săptămână. Majoritatea persoanelor pot îndeplini această ţintă, implică 30 de minute de efort moderat pe zi, precum mersul pe jos, în cinci zile ale săptămânii”, a explicat Tim Armstrong, un expert al OMS.
OMS clasifică lipsa de activitate fizică printre riscurile majore la adresa sănătăţii, alături de tutun, diabet şi hipertensiune. Aceşti factori duc la moartea a 3.200.000 de oameni anual.
„Inactivitatea fizică este al patrulea factor de risc la nivel global ce duce la moarte. 31% din populaţia planetei nu are parte de suficient exerciţiu fizic”, susţin specialiştii OMS.
Conform datelor OMS, în 2008 au murit de cancer la sân 460.000 de femei, iar cancerul colorectal a provocat 610.000 de decese.
Specialiştii au subliniat că o persoană din două este expusă riscului de a face cancer de-a lungul vieţii, iar riscul creşte pe măsură ce avansăm în vârstă.

Sursa: AFP

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: