RSS

Misterele orgasmului. Cercetătorii au identificat mecanismele prin care femeile ating punctul culminant

19 mai

Oamenii de ştiinţă susţin că sunt la un pas de a dezvălui misterele orgasmului. Cu ajutorul unui scaner, folosit cu scopul de a vedea care părţi din creierul unei femei devin active în momentul în care sunt excitate, specialiştii au descoperit că există cel puţin două căi spre plăcerea maximă, informează Daily Mail.

Una dintre aceste căi se activează în momentul în care femeia este singură şi are fantezii erotice. Cealaltă, în momentul în care femeia este stimulată fizic de către partener, în timpul actului sexual. Astfel, s-a constatat că în primul caz apare o creştere a activităţii în 30% din zonele creierului, inclusiv în cortexul prefrontal, o zonă care controlează funcţii precum luarea deciziilor, gestionarea urgenţelor şi imaginaţia.

În cazul femeilor care erau stimulate de un partener, zona cortexului prefrontal era blocată în timpul orgasmului. Cercetătorii spun că, în cazul unui orgasm provocat de un partener, femeia atinge o aşa-numită stare de conştienţă alterată, iar incapacitatea femeii de a atinge această stare o poate impiedica să ajungă la punctul culminant.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au realizat două experimente diferite. În primul studiu, specialiştii de la Universitatea Rutgers din New Jersey, coordonaţi de Dr Barry Komisaruk, au avut drept subiecţi femeile singure, iar în al doilea studiu, realizat de experţii de la University of Groningen din Holland, coordonaţi de Janniko Georgiadis, au fost incluse femeile care aveau parteneri.

„Orgasmul nu este un act inconştient, doar că în momentul atingerii punctului maxim de plăcere creierul îşi schimbă starea de conştienţă”, spune Georgiadis. Potrivit experţilor, astfel ar putea fi explicat şi felul în care oamenii percep orgasmul. Atunci când sunt întrebaţi, majoritatea descriu atingerea punctului culminat ca o sezaţie de pierdere a controlului.

Rezultatele celor două experimente scot în evidenţă faptul că creierul femeilor dispune de căi alternative de a experimenta plăcerea sexuală în funcţie de felul în care acestea sunt stimulate – cu ajutorul imaginaţiei sau de un partener.

Specialiştii sunt de părere că cercetările viitoare despre rolul pe care îl are cortexul prefrontal în atingerea orgasmului ar putea ajuta femeile care au dificultăţi în atingerea punctului culminant.

Sursa: Gandul.Ro

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: