RSS

Şi-a recăpătat vederea după 55 de ani, graţie unei operaţii revoluţionare

20 iun.

Un bărbat din Statele Unite ale Americii, care şi-a pierdut capacitatea de a vedea cu ajutorul unui ochi în urmă cu 55 de ani, şi-a recăpătat văzul graţie unei operaţii revoluţionare.Pacientul avea opt ani atunci când retina i s-a detaşat în urma unei lovituri primite în ochiul drept.Atunci când retina traumatizată este detaşată pentru un timp îndelungat, reataşarea ei nu ar putea duce la recăpătarea vederii.

Bărbatul avea 63 de ani atunci când s-a dus la New York Eye and Ear Infirmary, unul dintre cele mai importante spitale din lume dedicate otolaringologiei şi oftalmologiei, plângându-se de dureri şi de roşeaţă a ochiului. Au fost descoperite umflături, sângerări şi lichide de mare presiune în ochiul drept al pacientului.

După ce ochiul a fost spălat şi pacientul a urmat un tratament medical menit să oprească formarea unor noi vase de sânge în ochi, acesta a început din nou să detecteze surse de lumină.

Doctorii au considerat că acest pas ar fi încurajator pentru a încerca reataşarea retinei. În urma operaţiei, pacientul a reuşit din nou să vadă cu ambii ochi.

Chirurgii consideră că succesul operaţiei se datorează nivelului scăzut al dezlipirii retinei.

Doctorul Olusola Olawoye susţine că „din câte cunoaştem noi, acesta este primul caz din lume când un pacient care a avut retina traumatizată dezlipită pentru o lungă perioadă de timp şi-a recăpătat vederea”.

„Acesta nu este numai un rezultat important pentru pacientul nostru, dar are implicaţii şi pentru restaurarea vederii altor pacienţi, în special în contextul cercetării celulelor stem din celulele progenitoare ale retinei, pentru a fi capabili să le transplantăm în retina bolnavă şi de a restabili vederea”, sustine doctorul Olawoye.

Sursa: BBC

 

Un răspuns la „Şi-a recăpătat vederea după 55 de ani, graţie unei operaţii revoluţionare

  1. creve

    21 iunie 2011 at 23:29

    Asta da minune. Eu acum mă întreb: dacă eram în locul omului ăla câte regrete aș fi avut că nu am mers mai devreme și aproape toată viață nu am văzut nimic?

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: